Kurs i form- och lägestoleranser

Kursen är upplagd med genomgångar med PowerPoint och skrivtavla varvat med övningar i övningsbok och övningar på enklare ritningar. Kurslängden är två dagar.

Kursen kan också köras på distans och då kan det vara lämpligt att dela upp kursen i fyra tillfällen á 3,5 timmar.

Området har utvecklats kraftigt de senaste tolv åren. Idag finns många fler möjligheter att ange och förfina krav på ritningar. Kursen bör därför vara aktuell även för mer erfarna konstruktörer.

Under kursen går vi igenom hela systemet och de möjligheter som finns att ange olika saker med symbolspråket inom systemen för +toleranser för storleksmått och form- och lägetoleranser. Detta görs på ganska enkla ritningsbilder för att få en god förståelse för hela systemet och alla möjligheter som finns att specificera toleranskrav.

Kursdeltagarna får en faktabok (177 sidor) som är uppdaterad efter de senaste versionerna av ISO-standarderna inom området, senaste uppdateringen juni 2022. De får också en miniguide i fickformat (50 sidor) som återger reglerna mera kortfattat. Miniguiden får de i både svensk och engelsk version. De får också en övningsbok som innehåller de övningar som vi gör under kursen.

Du kan läsa mer om kursen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *